Met ziel & zaligheid gedaan

Na 26 jaar zetten Frank en Marianne Buysse-Doens zalencentrum en feestlocatie Mauritshof in IJzendijke, beroemd in heel Zeeuws-Vlaanderen te koop.

“Het is een moeilijke beslissing geweest, geeft Frank aan, al haast hij zich te zeggen dat het bedrijf voorlopig niet stopt en alle geplande evenementen doorgaan en er gewoon gereserveerd kan worden. Het is toch ons levenswerk. Maar ik word 65, het is welletjes geweest. We gunnen het Mauritshof nu iemand anders, zoals de jongere generatie. Het is een prachtig bedrijf waar heel veel uit te halen valt.”

Vind maar een Zeeuws Vlaming die nog nooit in het zalencentrum is geweest. De afgelopen 26 jaar was het Mauritshof gastheer van talloze bruiloften, feesten en bedrijfsevergaderingen. “Ons werk is leuk omdat het zo veelzijdig is”, vertelt Frank. De ene dag heb je een babyborrel, themafeest of bruiloft, de dag erna een zakelijk evenement zoals een bedrijfsvergadering, presentatie of workshop. Dat is heel bijzonder.

Zwembad

Frank en Marianne nemen het bedrijf in 1998 over. In die tijd zijn gasten welkom in zowel bruidsjurk als zwembroek. Het voormalige gemeentelijke zwembad is dan nog onderdeel van het Mauritshof. “In 2007 hebben we besloten het zwembad te sluiten. Het was simpelweg niet meer te combineren. Als we een feest hadden, konden we onmogelijk het zwembad open houden. Het bad was ook gedateerd.” Door de sluiting kon het Mauritshof uitbreiden met een tuin, terras en tuinzaal. Waar ooit de kleedhokjes stonden, werd een extra zaal gebouwd.

Hobby

Het koppel heeft nog niet aan de tijd na het Mauritshof gedacht. “Geen idee wat we straks gaan doen, we zijn geen mensen die hele dagen gaan fietsen. Een stedentripje? Misschien, maar zeker geen twintig. We kunnen meer tijd besteden aan onze drie kleinkinderen en verder zien we wel wat er gebeurt. Hobby’s hebben we niet, dit was onze hobby.

Bitterzoet

Het is bitterzoet, maar toch is het goed zo voor Frank en Marianne. “We hebben snoeihard gewerkt, weinig vrije tijd gehad en maar af en toe konden we op vakantie. In het begin waren we zelfs nooit vrij. Op de dag van de overname stond hier al een gezelschap op de stoep dat een feestje wilde vieren,” zegt Frank. 26 jaar lang hebben we dit met hart, ziel en zaligheid gedaan. Nu hopen we dat iemand anders het gaat doen.

Bron artikel: PZC (Provinciale Zeeuwse Courant) 

Te koop bij ZwinRegio Vastgoedmakelaars

Om evenementen- en partycentrum het Mauritshof te verkopen, doen Frank en Marianne beroep op ZwinRegio Vastgoedmakelaars. Heeft u dus interesse in de overname van dit unieke eigendom? We bezorgen u graag alle informatie en plannen graag een bezoek met u in.

De unieke kenmerken van Het Mauritshof zijn onder andere de vier grote zalen. Een riante galazaal met podium, een sfeervolle tuinzaal en nog een derde zaal die aangepast is aan elke gelegenheid. Hier is ruimte voor elk feest of zakelijk evenement. Verder vindt u er ook een royale keuken die goed is uitgerust en perfect voor het creëren van gerechten voor evenementen van elke omvang. In de fraai aangelegde tuin tuin met ruim terras vindt u de unieke plaats voor zomerse festiviteiten. Ook over parkeren hoeft u zich geen zorgen te maken. Het Mauritshof biedt plaats aan 150 auto’s.

De huidige eigenaars van het Mauritshof blijven aanname doen. Bent u dus geïnteresseerd om het Mauritshof verder uit te baten? Dan krijgt u er meteen een volle agenda bij waarin Frank en Marianne open staan om u een bepaalde periode in te werken.